MINIMUNDUS…bajka ili stvarnost?

 

Kao da ste kročili u jedan drugi svet, onaj iz mašte. Nije ni kao Diznilend u Parizu ili Americi. Jedan mali, minijaturni a ceo svet!

Minimundus je park kao iz bajke ili naše mašte gde su se našle tvorevine različitih epoha, naroda, kultura ili religija. I sasvim mirno stoje, spokojno i nestvarno kao na ničijoj zemlji umanjene crkve, džamije ili sinagoge, sklupture, kapije, zadužbine bilo koje religije!Velike jer su pune srca i ljubavi od strane ljudi koji su došli na takvu zamisao da spoje sve ove različitosti na jednom mestu.

Kao da vam je neko nekim čudom smanjio svet oko vas , avi postali džin! Ovde nije reč o bajci, iako tako izgleda, ovo je stvarno!

Napravljeni u minijaturi ali realno Tadž mahal Indija, Abu simbel Egipat, Ajfelov toranj i Trijumfalna kapija Pariz, Kip slobode Amerika, Aja sofija Istanbul, Sveta Pietra Egipat, Vatikan, Palazzo Vecchio Firenza, Krivi Toranj u Pizi, Sveti Marko u Veneciji…imnogo drugih i NAŠA Studenica!Srce mi zaigralo!

Na tromedji Italije, Austrije i Slovenije, kod Klagenfurta, nakon Vilacha 20 ak kilometara, na teritoriji Austrije nalazi se ovaj interesantan park.

Ulaznica za odrasle 12 eura, za decu 7eura.Ulaznica pokriva i posetu velikom planetarijumu u okviru ovog parka koji svakodnevno ima različite programe.Na primer: Planeta izmedju vatre i leda,odmor ispod zvezda, arhitektura i prostor,zvezde iznad Toskane, zvezde i indijanci i slično.

 

 

Vise informacija na www.minimundus.at

Dolaskom iz Slovenije do Minimundusa prolazi se poredpredivnog jezeraWoerthersee, sa fenomenalnom panoramom gde možete napraviti pauzu, ručati, popiti kafu i probati divan cheese cake na austrijski način.Sve to u okviru hotela-motela Panorama motel Woerthersee.Napravićete nezaboravne fotografije.Jezero kao upisano.

Dakle, zaboravite vreme i probleme, probudite dete u sebi i zakoračite u jedan drugi manji i mirniji svet!

 

Advertisements

O malaplava

putujem, hoces sa mnom?
Ovaj unos je objavljen pod putopisi i označen sa , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s